PUPINFO      

Wij fokken af en toe en zeer kleinschalig flatcoated retriever pupjes met ouders die stabiel en sociaal zijn, vrolijk, actief, zeer mensgericht en werklustig. Wij zijn lid van de rasvereniging, de Flatcoated Retriever Club (www.frc-nl.com) en fokken volgens hun richtlijnen en met een goed gekeurd fokplan. Dit houdt in dat de ouders zijn getest op heupen (HD), knieën (PL) en ogen en ook dat zij show-en werkkwalificaties hebben behaald. Wij voldoen ruimschoots aan deze eisen. Onze honden hebben op internationale shows diverse keren Uitmuntend met plaatsingen gehaald en ook met werken staan ze hun mannetje. Met de honden worden wedstrijden gelopen op hoog niveau. SJP/KNJV, Working Tests, MAP's, veldwedstrijden etc. en een aantal honden is bejaagd.

  

Onze honden zitten niet in kennels maar wonen in huis en maken deel uit van ons gezin. Onze puppies worden in de woonkamer geboren en groot gebracht, ze worden heel intensief begeleid en goed gesocialiseerd zodat ze opgroeien tot stabiele hondjes met zelfvertrouwen. De pups hebben veel contact met volwassenen, kinderen, andere honden, vee en pluimvee. Ze raken vertrouwd met dagelijkse huishoudelijke bezigheden en geluiden en zodra ze goed kunnen lopen mogen de puppy's ook buitenshuis de wereld gaan verkennen, ze gaan mee met de auto, naar de markt, winkels, dierenarts, ze wennen aan een riempje, druk verkeer maar ook aan de fluit, wild en het schot.

        

Op de leeftijd van 7 weken wordt een puptest gedaan door de rasvereniging, hierbij wordt gekeken naar gedrag en aanleg. Op basis van deze test in combinatie met onze eigen bevindingen worden de pups toegewezen. U krijgt een juridisch getoetste koopovereenkomst welke u alvast door kunt lezen op  www.frc-nl.com . Tussen de 7 en 8 weken gaan de pups geleidelijk mee met hun nieuwe baasjes, natuurlijk met stamboom, Europees dierenpaspoort en een DNA certificaat zodat er zekerheid is over de afstamming. De puppies zijn geënt, gechipt en diverse keren ontwormd.

Voor pupeigenaren is er de mogelijkheid om bij ons de beginselen van gehoorzaamheid en apporteren te leren en daarna is er eventueel vervolgtraining.

Zoekt u een vriendelijke hond met een fijn karakter om actief mee bezig te zijn? neem dan contact met ons op om eens kennis te komen maken.